Cart

Cart

23 May 2015 :: Vermin 13 ~ unleash the core ~ with urbanfailure

23 May 2015 :: Vermin 13 ~ unleash the core with urbanfailure
23 May 2015 :: Vermin 13 ~ unleash the core with urbanfailure

Vermin 13 s ARS DADA (Nórsko)
Breakcore/Jungle/Grime


Klub FUGA – priestor pre chýbajúcu kultúru funguje od Apríla na novej adrese v centre mesta. V Sobotu 23. Mája budú priestory bývalého diskoklubu hostiť trináste vydanie párty Vermin, prvej a jedinej stálej platformy pre breakcore a jemu príbuzné žánre u nás. Headlinerom večera bude nórsky producent ARS DADA.

Breakcore datuje svoje zaèiatky v polovici 90tych rokov v Európe, kde vyrastá z podhubia zmiešaného z rave kultúry z Britských ostrovov, gabber hardcoru z Beneluxu a nemeckého angažovaného punku. Štýl, ktorý pre svoju rôznorodos nie je ¾ahké definova hudobne – pre technárov príliš zlomený, pre drumandbasserov príliš špinavý, pre noiserov príliš rytmický. No napriek tomu sa vyprofiloval na subkultúru ktorá je po takmer dvadsiatich rokoch stále aktívna naprieč štátmi a kontinentmi.

Párty Vermin je bratislavskou breakcorovou baštou od roku 2008 a sporadicky prináša do nášho priestoru producentov a djov ktorý na tejto scéne niečo znamenajú.

Tento raz to bude ARS DADA z nórskeho Osla.
Vlastným menom Erlend Bilsbak debutoval v roku 2009 na scéne až nezvykle muzikálnym albumom Ægri Somnia.
Jeho tvorba, seversky temná a tvrdá je kolážou break a hard core-u, junglu, dubstepu a bassline, s výrazným vplyvom metalu a hororových tém.
Ostatný Erlendov počin je EP True Norwegian Bass Metal ktoré vyšlo minulý rok v digitálnom formáte na značke Peace Off.
Okrem vlastnej produkcie sa venuje aj remixom a organizovaniu klubových nocí pod názvom Break Fest.
V Marci svojím setom zarezonoval na jubilejnom 100 pokraèovaní  párty/festivalu Bangface vo Ve¾kej Británii a my veríme, že podobné dojmy zanechá aj jeho prvé vystúpenie v našich končinách.

Premiéru na Vermine bude mať aj činorodý domáci dj BREAK!FAST, ktorý so sebou prinesie hudobný náklad ktorý si šetril pre publikum pripravené aj na extrémnejšie formy grime-u, ballroom a bass music – štýly na Vermine dosiaľ neslýchané ale istotne obohacujúce.

Dj REDRUM z Gabba Team Pressburg je jedným zo zopár vinylových DJov na Slovensku ktorí vo svojom kufri nosia breakcorové dosky. Fanúšik fenoménu menom Amen break uprednostňuje junglovejšie rytmy, ale nezanevrel ani na poctivý gabber kick.

URBANFILURE je jeden z organizátorov a rezident akcie. Svojím osobitým štýlom a èisto hardvérovou burácajúcou live show si vybudoval slušné renomé nielen v domácom prostredí.

DRAKH a SHUTCOO sú tak isto lokálnymi stálicami spojenými s komunitou okolo FUGY a sound systému Lazy Bastards. Ich sety budú nepochybne plné čerstvého materiálu pripraveného pre oddaných fanúšikov.

Párty zacína o 22.00 a pokial si nekúpite lístok v predpredaji (6.66€) na bráne zaplatíte 8€.

FUGA, Námestie SNP 24, Bratislava
http://fuga.forumabsurdum.sk
https://peaceoff.bandcamp.com/album/true-norwegian-bass-metal