Cart

Cart

30 May 2010 ::

vermin 7
vermin 7

VERMIN 7:  Dávku trocha jemnocitnejšej muzičky, vám po poslednej nakladačke na Vermine 666 prinášame už 30. mája v bratislavskom klube Obluda.

Breaking Hearts with Broken Beats nazvali svoje jarné turné belgičan X&TRICK a v súčasnosti tiež v Belgicku žijúci američan ENDUSER. Séria ich spoločných vystúpení po sobotnom Xichtoplesku v Košiciach končí práve v Bratislave.

ENDUSER je jednou z najzaujímavejších postáv americkej breakcorovej scény. Svoje renomé si získal svojim menej tradičným prístupom k hudobnej tvorbe, kde nekladie dôraz na tvrdosť a rýchlosť (tie samozrejme jeho hudbe nechýbajú), ale hlavne na atmosféru a experimentovanie s novými prvkami, ktorými obohacuje spektrum zvuku, ktoré breakcore a drum and bass ponúka.enduser V jeho skladbách môžeme nájsť industrial, hip-hop, trip-hop, ale aj ambient a indické rytmy (jeho dnes už kultové EP Bollywood Breaks z roku 2004 bolo v tejto fúzii prelomové). Jeho nahrávky vyšli na mnohých značkách, v posledných rokoch hlavne na Hymen, Ohm Resistance a Ad Noiseam. Po odmlke, po vydaní jeho posledného albumu Left v r. 2008, prišiel tento rok s dvoma dietkami, jedno je jeho vlastné EP 1/3, ktoré ponúka ochutnávku Enduserovej súčasnej produkcie (okrem dvoch nových trackov obsahuje aj remake love songu z 90tych rokov Sleeping Satellites a Cardopusherov dubstepový remix skladby Interruption 4) a druhé je CD The Blood of Heroes, čo je projekt viacerých veľkých mien nielen elektronickej hudby – Justin Broadrick (Godflesh, Napalm Death), Bill Laswell, Submerged, Dr. Israel, KJ Sawka (Pendulum) a Balazs Pandi spolu s Enduserom spojili svoje sily a vytvorili toto jedinečné album,  kombinujúce trip hop,ambient a metal s pomalými aj rýchlymi brejkami s naozaj osobitou post apokalyptickou atmosférou.

X&TRICK hlava labelu a bookingu Bug Klinik je priekopníkom menšinových tanečných žánrov (breakcore, industrial, x7trickhardcore, drill´n´bass, IDM,..) na belgickej pôde. Djingu a organizovaniu akcii sa venuje od roku 1998. Postupne sa stáva jedným z ´most wanted´ belgických djov na tomto poli. Neskôr začína aj sám produkovať. Okrem vlastného labelu vydáva napr. aj na Suburban Trash a Rebelscum. Okrem pseudonymu X&trick produkuje aj pod menami Enkidu (IDM / acid / electronica) a Francis Fragile (ambient, improv, clicks & cuts). Jeho posledný počin Rave Generation EP vyšiel minulý rok a dá sa zadarmo stiahnuť na jeho myspace.

DJ LADY LITE belgičanka so španielsko-ukrajinskými koreňmi sa ku chalanom pripojila na poslenú chvíľu, k našemu veľkému potešeniu. Je jednou z najznámejších raggajungle/raggacore Djok v Belgicku a gramce už zdielala s menami ako Capital J, Krinjah, Remarc, Aphrodite, Panacea, Bong-Ra, Jega, FFF a Hidden.ladylite

NON-HUMAN je veľmi nádejný slovenský breakcorový producent, ktorému sa podarilo so svojou hudbou prekročiť aj za hranice Slovenska. Zastrešuje ho belgický label Yllogyk  Jeho tracky sa dokonca objavili na medzinárodných kompiláciách THEMELESS 2 (Breakcore.nl) a SICK Compilation vol.2 (Acidsamovar Records). Jeho ostatný výtvor, EP Dehumanization, vyšiel pred týždňom.

Rezident URBANFAILURE (Urbsounds) nebude chýbať ani na tomto Vermine a zaháji nedeľný večer.

Dúfame, že vás tieto informácie presvedčili o tom, aby ste nedeľný večer strávili v spoločnosti vyššie uvedených pánov a dámy. Iste nebudete ľutovať.