Cart

Cart

:: 17 March 2012 :: DADA-ACTA event

:: 17 March 2012 :: DADA-ACTA event
:: 17 March 2012 :: DADA-ACTA event

DADA-ACTA
17.3.2012, 20:00, KC Dunaj

Prvý zo série eventov, prezentujúci slovenských a českých hudbníkov zjednotených iniciatívou dada-acta. Formou liveactov, dj-setov a infomateriálov sa zoznámite s nekompromisne progresívnou elektronickou scénou, ktorá neuznáva staré legislatívne mantinely ani zátvorky hudobných kritikov. 

Niečo o tom, ako znie produkcia človeka, stojaceho za pseudonymom hLukáš sa dá vydedukovať už z jeho mena, živý zážitok je ale vždy lepší. Takisto aj ::.: alias Dankyho hudba sa najviac dostáva pod kožu a do kostí, keď je vnímaná nahlas, celým telom a so zavretými očami. Tentokrát sa oplatí mať ich iba privreté, pretože Zden bude k tomuto vystúpeniu robiť vizuály vo vlastnom softe známom ako Circualtion. Plátno nezostane ani chvíľu prázdne. Chaosdroid bude z fotónov splietať abstraktné nálady k vystúpeniu Jacquesa Kustoda. Jacquesovo avantgardnejšie dvojča Zelený Antonín ostalo zavreté v polepšovni a on má z toho teraz temnejšie ambientné obdobie. VH-T-D je označenie projektu, v ktorom Drakh a sestry Husárové pracujú s hovoreným aj reprodukovaným slovom, elektronickými textúrami, spevom a rôznymi mašinkami. Zuzana využíva svoje skúsenosti s interaktívnou poéziou, Drakh robí sound design a Veronika obohacuje túto alchýmiu svojim hlasom. Urbanfailure si svoje zvukové laboratórium vie rozložiť do piatich minút a svoje analógové mašinky ovláda rovnako dobre ako vie Tove dodať život jej zdanlivo krehkým animáciam. Asebest je známy svojimi výchovnými metódami aj vďaka Listening Lectures. Poslednou dobou diktuje prísnejšie zmesi industriálu a techna pri ktorom je dobré mať na parkete zhasnuté. Jediným zdrojom svetla by mali zostať Stixove vizuály prekladané z jazyka VVVV. Ani Memb sa nevyhýba potemnelým tanečným parketom a sám s nadhľadom komentuje svoju produkciu ako pseudotechno. Ale nebude sa rúbať len rovný beat celý večer. Tancuchtivým dokáže floor-masta Break!Fast namiešať zmes future garage-u a juke-u podľa chuti. Detwork tiež nie je známy tým, že by sa pri jeho setoch zaspávalo.

Keď si to zrátame, vychádzajú nám 4x liveacty, 4x VJ’s, 5x Dj set a to všetko za symbolické vstupné 3eur. Podstatnejšia je tu však myšlienka, ktorá všetkých vystupujúcich spája a dotýka sa aj vás.

Zmena programu vyhradená, podrobný line-up bude vyvesený v priestoroch KC Dunaj vo večer akcie.