Cart

Cart

20 April 2012 :: Breaking Soundz

Breaking Soundz
Breaking Soundz
 
Po prvý krát sa na Breaking Soundz party v trenčianskom klube Lúč predstaví okrem tradičných zlomených žánrov ako je breakbeat, dubstep a dnb aj experimentálnejšia podoba nepravidelných beatov breakcore…

Ako headliner sa vo svojom live performance predstaví holandský producent Rioteer, ktorému bude sekundovať breakcore producent a promoter Urbanfailure z Bratislavy a samozrejme že nebudú chýbať ani rezidenti BREAKING SOUNDZ paerty Wychitawacs a mladá krv z Face2basS crew.

 

Rioteer je realizáciou hudobných snov Basa Wellinga prichádzajúceho z holandského Crackcity Tilburg.
Rioteer priniesol búrku do sveta voľnej elektroniky ako break core, 8bit, deviant hard core a noise. Viac ako 10 rokov organizuje akcie a vytvára nekompromisný zvuku holandskej scény a je jedným z najžiadanejších producentov break core scény v Holandsku aj v zahraničí.
Inšpiráciou sú mu rôzne hudobné štýly a sám je aktívnym členom mnohých hudobných projektov ktoré zahŕňajú spoluprácu od Afrických perkusionistov cez známe mená akými sú The Haters, Otto Von Schirach & Doormouse. V roku 2008 bol súcastou prvého 3D hudobného projektu. 3D M.A.S.E systém ktorý bol naživo prezentovaný ako súčast festivalu "The Shape of Breakcore to Cum" a neskôr na párty Ruimte X v Tilburgu spolu s Otto Von Schirach, Jason Forrest, Duranduranduran, Nero's day at Disneyland.

Rioteer organizuje najstaršiu a najhlasnejšiu breakcore párty v Holandsku ktorá rovnako ako jeho record label nesie meno Crackbeats. Sám precestoval svet a zahral si na všemožných break core a hard core party ako Breakcore gives me WOOD, Jason Forrests Wasted festival, Bloodnok Festival Tour Russia, Q-Base Hardcore Festival, Gogbot Festival, The ZXZW Festival, Mayhem Outdoors Hardcore Festival, Monsters of Cockrockdisco, Day Of The Droids Barcelona, Clash of The Titans Berlin, The Praxis Records Datacide Night, Attack of the Cenobytes Amsterdam, Wreck Havoc Rotterdam, NYMNYR Arnhem a mnohých dalších.

Rioteer svoju hudbu vydáva na Ketacore Records, Provokation Records, Alphacut Records, Militia, Thorntree Records, ZXZW Records, Angelmaker, My First Sonny Weissmuller Recordings, Crackbeats Records, & TIBProd.

Ďaľšími projektami Rioteera sú Neurobit zameraný na experimentálnu 8bit elektroniku a Former Descent ovplyvnený IDM a dubom.

Urbanfailure. 

Diskrétne rytmické štruktúry tvorené mikro zvukmi a abstraktná hypnotizujúca atmosféra industriálneho chladu rútiaceho sa stroja je možno to ako by sa dala využit pestrost nášho jazyka na popis toho co Urbanfailure tvorí a hra na svjojích koncertoch prostredíctvom arzenálu syntezátorov a automatického bubeníka. Jednoducho a priamo sa to dá nazvat špinavé a rozbité techno. Hráva rád a so svojím lámajúcim sa chladným strojom už navšívil rôzne europske mestá a festivaly (Digitopia/Slovakia, Multiplace/Slovakia, Next/Slovakia, Alternativa/Czech Republic, New New/Czeck Republic, Electric Rain/Ireland, Resistance Festival/Great Britain, Grim Electronicittà/France, Klink Gent, Noisecore Arnhem, Amsterdam, Wien, Berlin, Hamburg, Leipzig, Geneva, Lausanne, …). Oganizuje hudobno zábavné vecierky s hudbou ne*hudbou zvané Ears Chewing Satisfunction a spolu s Mysiarom Bratislavskú breakcorovú noc Vermin kde je rezidentom. Je clen Urbsounds Collective kde aj vydáva väcšinu svojích vecí.


BREAKING SOUNDZ #49 "breakcore edition"

piatok 20.4.2012 | 22.00 | Trenčín – klub Lúč
door ticket 4 € | reservation 3 €


RIOTEER (breakcore/Crackbeats Records, Tilburg, Holandsko)

URBANFAILURE (techno trash/Urbsounds Collective Bratislava)

YA & MC T-TANK (face2bass crew)

NAKLAD (face2bass) crew)

WYCHITAWACS (breaks.sk)

visuals and projection VJ MAT LOCK (face2bass crew)


links:
táto udalosť na facebooku

http://j.mp/breakingsoundz

artists:

www.discogs.com/artist/Rioteer

www.urbsounds.sk

www.wychitawacs.com

www.facebook.com/face2bass


zdroj: Breaking Soundz – press info