Cart

Cart

21 March 09 ::: vermin 3

vermin 3

vermin 3

Vermin 3: Dubbin’ The Core 

Už podtitul “Dubbin’ The Core” naznačuje, odkiaľ bude v sobotu 21. marca vietor duť (áno, sub basy tentoraz dostanú zabrať kúsok viac) na treťom pokračovaní nepravidelno-pravidelnej oslave extrémnejších foriem elektronickej tanečnej hudby Vermin.

 

O to, aby sme príchod jari oslávili patričným štýlom sa postarajú:

Venezuelčan Cardopusher, tiež zvaný El Machacador de Caracas (drtič z Caracasu), tento veselý chlapík sa zamiloval do breakcoru až tak, že svojou produkciou dokázal veľmi rýchlo presvedčiť svet o tom, že nemusíte vyrastať v Londýne, Berlíne či New Yorku na to, aby ste sa dostali do povedomia  a stali sa rešpektovaným producentom.  Jeho break/ragga corové nahrávky, veľa krát ozvláštnené latinsko americkými vplyvmi, vyšli napr. na značkách Peace Off,Wood a Ad Noiseam. Neskôr sa Luis Garban (jeho občianske meno) presídluje do Barcelony a začína sa zahrávať s dubstepom. Všetko nasvedčuje tomu, že aj v tomto štýle ho čaká veľká budúcnosť (jeho dubstepová produkcia vychádza na značkách HyperdubLo DubsTrue Tigera i.)

Na breakcore však Cardo nezanevrel (i keď, podla jeho vlastných slov, albumom Unity Means Power na japonskom labeli Murder Channel sa kapitola jeho breakcorovej produkcie uzatvára) a stále  hráva na svojich liveshows (na VERMINe samozrejme tiež) nekompromisný náklad toho najhrubšieho zrna, ktorý je korenený aj jeho ťažkotonážnou dubstepovou paľbou. Takže breakcoristi aj dubstepperi, máte sa na čo tešiť..

"Explorations into gabba dub jungle acid", tak definuje svoj štýl pionier elektronickej d.i.y. scény z Hamburgu Istari Lasterfahrer. Rodák z Mníchova vyrastajúci v západnom Berlíne, sa začal hrať s lowend music hardwérom už koncom 80tych rokov. V rokoch 94/95 už organizuje prvé jungle parties v Hamburgu a začína sám naživo hrávať. Prvú kazetu Age Of Simulation vydáva v roku 1998 na vlastnej značke Sozialistischer Plattenbau  (ako aj väčšinu svojich ostatných nahrávok). Okrem vlastného labelu (zodpovedného aj napr. za sériu EPs Dubcore 1 – 6 ) sa jeho platne vydávali a vydávajú aj na iných diy značkách ako CommieComplication #27ArtcoreSprengstoff.

Neon Squid Autopsy je hlavným z viacerých hudobných projektov nadaného viedenčana Ralfa Traunsteinera (spolupracuje napr. aj  s Didi Kernom z Fuckhead v projekte Dark Servants of the Squid Lord). On sám svoju tvorbu opisuje ako "Heavy Electronic Noise Dub", čo je naozaj výstižným označením toho, čo sa bude valiť zo soundsystému počas jeho živého vystúpenia. Pomalé bíty a hruď trhajúca basa budú dôkazom, že nielen vysokým bpm je Vermin živý.

Posledným zo zahraničných hostí je Frida Kore z viedenskej breakcorovej STP crew. Naposledy sa napriek ohláseniu nemohol dostaviť a tak príde tentokrát napraviť svoju reputáciu.

Zostavu doplní trojica domácich:  Urbanfailure (so svojim živým techno-thrash setom) a zahajovať a uzatvárať večer budú djs Misyar Arrow.

 

Bránu Subclubu, kde sa samozrejme opäť VERMIN uskutoční, otvárame o 22.00 a vstupné po celý večer bude 7 EUR.

http://www.subclub.sk/
http://myspace.com/verminparty
http://www.myspace.com/cardopusher
http://istari.sozialistischer-plattenbau.org/
http://nsa.cccp.at/