Cart

Cart

12 November 2011 :: 10 years of Urbsounds Collective [/]

10 rokov urbsounds [/]

 

10 rokov urbsounds [/]

X ROKOV KOLEKTÍVU URBSOUNDS
Krst nového Jamka CD Pari Passu
Miesto: Batelier, Továrenská 14, Bratislava
Dátum: Sobota, 12/11/2011
Čas: 21:00 – 04:00
Vstup: 5e
Info: www.urbsounds.sk
Urbsounds live acts: Jamka, rbnx, urbanfailure, Urbsounds
VJs: Tove, Chaosdroid, Huba
DJs: Chaosdroid, ::.:, °mnd, Zayo
Umelec: Petrograph

Experiment a istota? Nie, to nie je oxymoron. Už túto sobotu 12.11. 2011 sa o tom presvedčíte v Bratislavskom Bateliéry, kdeprebehne hudobný večierok pri príležitosti desiateho výročiavzniku [/] Urbsounds kolektívu a spojí sa zvuk Londýna a Bratislavy.

Daniel Kordík, Michal Lichý, Monika Šubrtová a Tobiáš Potočný sa od roku 2001 postupne rodili do živého organizmu, ktorý dýcha tromi pľúcami. Jamka, rbnx a urbanfailure sú v dnešnej dobe renomovanými značkami. Počas svojej existencie odohrali nespočetné množstvo koncertov doma, ale aj v zahraničí. Vydali niekoľko nosičov s vlastnou tvorbou a prispeli k mnohým kompiláciám. Prejavili sa ako aktívni organizátori hudobných podujatí ponúkajúcich priestor ďalším hudobným experimentátorom.

Stretávajú sa málo, ale pravidelne. Spolu vystupujú ešte menej a nepravidelne. Napriek tomu boli schopní vytvoriť a udržať platformu pre experimentálnu elektronickú hudbu a rad pravidelných podujatí ako v Bratislave tak aj v Londýne (Zvukové dielne, Ears Chewing Satisfunction či Voltage Controlled Cuisine). Počas svojej existencie sa im podarilo etablovať ako kolektív uznávaných nehudobníkov, ktorý rád berie iniciatívu do vlastných rúk a namiesto zamietavého postoja voči silno urbánnemu charakteru svojho okolia, stavia sa k nemu ako ku zdroju inšpirácie pre vlastnú tvorbu.

V sobotu vystúpia všetky tri projekty Jamka, rbnx a urbanfailure individuálne, aj v spoločnom live-acte. Podporiť ich prídu dlhoroční priatelia, ktorích si kolektív na večierok pozval. Ako DJs vystúpia Chaosdriod, :.::, °mnd, a Zayo a ako VJs Tove, Chaosdroid a Huba. Jamka pokrstí ešte stále horúce CD – Pari Passu. Bonusom určite bude aj špeciálne pripravený live-art umelca Petra Homolu.