Cart

Cart

28 August 09 ::

10" back mirror launch party

urbsounds 10" back mirror launch party in Klub Obluda/Bratislava

– live: urbsounds[/]collective | pjoni | urbanfailure | 1/x |

+ djs: iskra | rbnx | transgulky

V piatok 28/08/2009 sa v bratislavskom klube Obluda uskutoční krst vinylovej platne “Back Mirror” kolektívu Urbsounds. Po takmer 6 rokoch zahrá Urbsounds kolektiv svoj spoločný set opäť v Bratislave. Spolu s Urbsounds na koncerte výstupi Urbanfailure, Pjoni a 1/x.
Zvukové lakocinky budú miešať disdžokeji Iskra, RBNX a Transgulky. Prvých 25 platiacich účastníkov koncertu dostane platňu “Back mirror” zdarma.

A možno príde aj Kovovlad! 

10" back mirror launch party

  urbsounds [/]
Urbsounds [/] štyria priatelia_[Daniel, Michal, Monika, Tobias]/
tri formácie_[Jamka, RBNX, Urbanfailure]/
dve mestá_[Bratislava, Londýn]/
jeden kolektív_[Urbsounds]

Urbsounds su zvukova platforma, na pôde ktorej zvukovu masu formuje kolektivny prístup jeho členov. Práve tento kolektivny aspekt si kladie za cieľ kontrastovať s dobou tvorivej individualizácie a izolácie. Su tančiarňou na konci smeny, šialeným pogom v prienikoch zvukových vĺn.
Mesto, kde tovarne nevymzli.
https://www.urbsounds.sk
http://www.myspace.com/urbsoundscollective


Back Mirror 10”

Back Mirror 10” Diaľka zblížila členov urbsounds kolektívu na ich zatiaľ najviac kolaboratívnej nahrávke back mirror. Monika a Daniel z dua jamka si z Londýna vymieňali audio súbory s rbnx (Tobiaš) a urbanfailure (Michal) pôsobiacimi v Bratislave.
Každý z členov kolektívu začal jednu skladbu a audio stopou prispel k tým ostatným. Vznikla tak ucelená zvuková konfrontácia polámaných beatov, lo-fi rytmov a intenzívnych kvílení a oscilácii doma zhotovených audio krabičiek.
V rukách držíte štyri skladby v stave dokonalého chaosu.
http://backmirror.urbsounds.sk

1/x

1/x

1/x – multimediálně-sakrální projekt inspirovaný dílem Mehenra Fishera. "…přežvýkáváním nebo zdáním popsat démona. Další geometrický avšak básnický znak, jako když on po něčem posedlý vnitřní oko hledal. Malá bůvolí hlava. Nemá to ústa bytosti. Neslyším vzduch. Vzpomínka. Nestal
se obrazností, jenom květinou. Snad proto jsem byl v běžné, uprchlé myšlence obsazený, abych se nemusel přeceňovat v atmosféře podléhající latinské otrávené mysli. A přece nedokázal bych brzy s rozumem pod práh. Nechal mne v úleku, a já chtěl vyčkat – a mlčel jsem, ponořen v hlomozu dne." – Mehenra Fisher. (foto id ananas)
::.: – analog sound processing
cs2 – digital sound processing
http://www.myspace.com/onedivx

Pjoni

Pjoni

Pjoni je bytosť animálneho pôvodu, ktorá vznikla chybou v treťom evolučnom štádiu. Pjoni sa vyznačuje dlhým vedením, krátkou pamäťou, štyrmi končatinami a asimetriou tela. Jeho prítomnosť na tejto planéte je možné pozorovať už od roku 1993 nášho letopočtu. Frekvencia beatov je 0,1 údera za sekundu, melódie sú neurčité avšak spevavé, rytmus lámaný, ale aj tak uchopiteľný. Rád sa pohráva zo všetkým rozbitým, následne oné rozbité spájajúc dokopy. Náladu má pestrú, ako každý ľudoop, ale agresivitu či borbídnosť u neho postrehnete len veľmi zriedkakedy. Tento živočích by sa dal zaradiť do skupiny ambio a glitcho- cicavcov. Njlepšie ho vystihuje slovo „uwirášetečijiiosämoširapůroquiamus“.

Urbanfailure

Urbanfailure

~ lo fi techno thrash nazivo alebo zvukový príbeh o tom ako _ počujem system error asi ho spôsobil elektromagnetický omyl, aj ja som dnes stretol bug technológie bola to zbytočne použitá energia. Radšej nech urbanfailure skúsi dekonštrukciu hluku spolu s konštrukciou štruktúr. Moja syntéza pocitov snaha o transformáciu zažitých obrazov. Realizácia predstáv je tiež cesta použiť zvuk ako názor. TV tvoj digitálny puding hrozienka ako analógový paradox deformujúci skutočnosť? skús už nato nemyslieť, aká bude minulosť!
https://www.urbsounds.sk

press Kit

map

 

from the night:

urbsounds collective